Wettelijke vermeldingen

Deze algemene gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing op de website www.e-academy.be (hierna de „Website” genoemd), gepubliceerd door Amazon Europe Core SARL en/of haar gelieerde ondernemingen (hierna „Amazon” genoemd), met maatschappelijke zetel te 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg.

De Website wordt in Frankrijk gehost door de vennootschap OVH, met maatschappelijke zetel te 2 rue Kellermann – 59100 Roubaix – Frankrijk.

De technische partner die verantwoordelijk is voor het beheer van de Website is Variable (WeUp Learning), met maatschappelijke zetel 5 rue de Conflans, 94220 Charenton-le-Pont – Frankrijk.

Algemene presentatie van de website

Het doel van deze Gebruiksvoorwaarden is het definiëren van de voorwaarden waaronder Amazon de inhoud van de Website (video’s, tekstdocumenten, illustraties, oefeningen, audiovisuele bronnen en links naar externe bronnen) beschikbaar stelt aan gebruikers van de Website (hierna „Gebruikers” genoemd).

Gebruikers erkennen dat zij deze gebruiksvoorwaarden hebben gelezen en, door gebruik te maken van de Website, stemmen Gebruikers ermee in gebonden te zijn aan deze voorwaarden.

Intellectuele eigendom

Deze Website is eigendom van Amazon. Amazon bezit alle intellectuele eigendomsrechten van de Website. De Website en de inhoud ervan worden beschermd door auteursrecht en industriële eigendomsrechten. Toegang tot de Website geeft u geen enkel recht op de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Website, die het exclusieve eigendom van Amazon blijven.

De elementen die toegankelijk zijn op de Website, met name in de vorm van tekst, foto’s, afbeeldingen, pictogrammen, software en databanken, zijn ook beschermd door intellectuele en industriële eigendomsrechten en andere eigendomsrechten van hun respectieve eigenaars. Onder geen enkele omstandigheid mag de Gebruiker de Website geheel of gedeeltelijk kopiëren, reproduceren, representeren, wijzigen, verzenden, publiceren, aanpassen, op welk medium dan ook, door welk middel dan ook, of op welke manier dan ook exploiteren, hetzij in tekst, afbeeldingen of geluid, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Amazon. U wordt geïnformeerd dat dit verbod met name, maar niet uitsluitend, van toepassing is op praktijken zoals scrapping of het gebruik van robots om enig element van de Website te extraheren of te reproduceren, met name voor commerciële doeleinden. Niet-naleving van deze regels kan leiden tot burgerrechtelijke of strafrechtelijke aansprakelijkheid. Elk gebruik van de volledige of een deel van de Website dat niet vooraf is geautoriseerd door Amazon, om welke reden dan ook, kan het onderwerp zijn van elke gepaste vordering, in het bijzonder een vordering wegens inbreuk.

Gebruiksvoorwaarden van de website

Wijziging van de gebruiksvoorwaarden

Amazon behoudt zich het recht voor om de huidige gebruiksvoorwaarden op elk moment te wijzigen. Gebruikers zijn onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden die van kracht zijn op het moment dat ze de Website gebruiken. Indien een bepaling van deze gebruiksvoorwaarden om welke reden dan ook ongeldig, nietig of niet-afdwingbaar wordt geacht, zal die bepaling scheidbaar worden geacht en geen invloed hebben op de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen.

Een account aanmaken, gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres

Bij het aanmaken van een account verplicht de Gebruiker zich om correcte informatie te verstrekken en deze regelmatig bij te werken.
De Gebruiker verbindt zich er ook toe geen valse identiteit te creëren. Er kan alleen een account worden aangemaakt als de Gebruiker de gebruiksvoorwaarden accepteert.

.

De Gebruiker is verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee hij/zij toegang heeft tot de cursussen die Amazon online heeft geplaatst.
De Gebruiker is ook verantwoordelijk voor het gebruik van het persoonlijke e-mailaccount (e-mailadres) dat hij/zij heeft opgegeven bij het aanmaken van een account op de Website. De Gebruiker zal er ook voor zorgen dat derden dit e-mailadres niet gebruiken om met Amazon te communiceren.

Als de gebruikersnaam en/of het wachtwoord van de Gebruiker verloren of gestolen zijn, of als de Gebruiker gelooft dat een derde partij toegang heeft gekregen tot de account van de Gebruiker, verplicht de Gebruiker zich Amazon hiervan op de hoogte te stellen door het relevante formulier in te vullen dat beschikbaar is onder de rubriek „Wachtwoord vergeten”.

Inhoud

Om zich aan te melden op de Website en de inhoud te raadplegen, moet de Gebruiker eerst een account aanmaken.

De inhoud omvat – maar is niet beperkt tot – video’s, tekstdocumenten, illustraties, oefeningen, audiovisuele bronnen en links naar externe bronnen.

Amazon behoudt zich het recht voor om de inhoud van de Website zonder kennisgeving aan te passen en/of te verwijderen.

Geautoriseerd gebruik / Ongeautoriseerd gebruik

Amazon biedt Gebruikers een opleidingsprogramma over digitalisering. Het opleidingsprogramma heeft als doel om ondersteuning te bieden aan alle Belgische ondernemers bij hun digitale transformatie en hen te helpen hun online bedrijf te ontwikkelen.

De Website moet worden gebruikt voor de bovengenoemde doeleinden.

Als gebruiker moet u:

  • meerderjarig en handelingsbekwaam zijn in de zin van het Burgerlijk Wetboek;
  • de diensten van de Website uitsluitend gebruiken voor de doeleinden waarvoor ze u ter beschikking worden gesteld;
  • de vertrouwelijkheid van uw gebruikersnaam en wachtwoord waarborgen en deze niet aan derden meedelen, ongeacht uw relatie met deze derden;
  • alleen correcte informatie invoeren;
  • de informatie die op u betrekking heeft regelmatig bijwerken;
  • de geldende regelgeving naleven.


Als gebruiker mag u:

  • de inhoud van de Website niet gebruiken voor andere doeleinden dan die welke in deze Gebruiksvoorwaarden zijn uiteengezet;
  • geen databank aanleggen voor reclamedoeleinden (het ongevraagd versturen van reclameaanbiedingen, producten of diensten per telefoon, fax, post, e-mail of nieuwsbrief) of voor andere doeleinden;
  • geen illegale of ongepaste inhoud online te plaatsen (politieke of religieuze meningen, inbreuken op de goede zeden, enz.);
  • in voorkomend geval, de inhoud van de online cursussen waaraan u deelneemt geheel of gedeeltelijk vastleggen en/of te verspreiden, op welke wijze dan ook, onder voorbehoud van strafrechtelijke sancties;
  • de antwoorden op de oefeningen niet publiceren of beschikbaar te stellen op welk medium dan ook.

Amazon kan, zonder voorafgaande kennisgeving, de account van een Gebruiker die zich niet aan deze gebruiksvoorwaarden houdt, uitsluiten of verwijderen.

Illegale inhoud

De Gebruiker is strafrechtelijk aansprakelijk voor de informatie die hij/zij online op de Website plaatst, met name inhoud die een provocatie of een verontschuldiging vormt voor misdaden, overtredingen of terroristische daden, die aanzet tot haat of discriminatie, of die tot gevolg heeft dat de reputatie of gemoedsrust van personen wordt geschaad, wordt bestraft met boetes tot € 8000 en één jaar gevangenisstraf (art. 22 wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie, art. 20 wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenophobie ingegeven daden, art. 443 e.v. Strafwetboek).

Aansprakelijkheid

Amazon en alle bedrijven die hebben bijgedragen aan de creatie en implementatie van deze Website kunnen, voor zover als wettelijk toegestaan, niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade van welke aard dan ook, direct of indirect, als gevolg van het gebruik van de Website, noch voor de onmogelijkheid voor de Gebruiker om toegang te krijgen tot de Website.

Bovendien kunnen Amazon en alle bedrijven die hebben bijgedragen aan de creatie en implementatie van deze Website niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade of virussen die uw computer of andere computerapparatuur kunnen infecteren, na gebruik van of toegang tot de Website of het downloaden vanaf deze Website. Er wordt aan herinnerd dat de geheimhouding van correspondentie op het internet niet gegarandeerd is en dat het de verantwoordelijkheid van elke internetgebruiker is om alle passende maatregelen te nemen om zijn eigen gegevens en/of software te beschermen tegen besmetting door virussen die op het internet circuleren.

Amazon kan niet aansprakelijk worden gesteld voor hyperlinks naar andere websites vanaf deze Website of voor de inhoud van deze andere websites. Deze links zijn te goeder trouw gemaakt en Amazon en alle bedrijven die hebben bijgedragen aan de creatie en implementatie van deze Website kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen op deze Websites.

De inhoud van de Website mag niet worden beschouwd als specifieke aanbevelingen of juridisch advies. Bijgevolg aanvaardt Amazon geen enkele aansprakelijkheid die voortvloeit uit de educatieve inhoud van de Website. Als u specifieke hulp of advies nodig hebt voor uw bedrijf, raden we u aan contact op te nemen met een professionele consultant.

De toegang tot de Website kan worden opgeschort of onderbroken, al dan niet gepland, zonder voorafgaande kennisgeving en om redenen van onderhoud of overmacht, zonder dat dit aanleiding kan geven tot enig recht op schadevergoeding voor Gebruikers.

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

Op de Website en deze wettelijke vermeldingen is het Belgische recht van toepassing.

Elk geschil met betrekking tot de interpretatie of uitvoering van een contract dat online op de Website is afgesloten, valt onder de bevoegdheid van de Belgische rechtbanken

Technische configuratie

Deze Website is geoptimaliseerd voor een weergave van 1366 x 768 op de volgende browsers:
Op pc: Internet Edge of hoger, Mozilla Firefox versie 24.0 of hoger.